IMPORTANT! Pentru a îmbunătăţi relaţia cu tine acest site foloseşte cookie-uri (eng. cookies).
Pentru mai multe detalii apasă aici. Dacă esti de acord cu acest lucru atunci poti [x] închide acest avertisment.

India: ce ofera in prezent medicina traditionala Ayurveda pentru a lupta împotriva epidemiei de COVID-19?

Miercuri, 18 Mar 2020

Ministrul AYUSH (Ayurveda, Yoga & Naturopatie, Unani, Siddha, Sowa Rigpa și Homeopatie) a lansat, înca din ianuarie, un aviz cu privire la modalitatea de ajutor a modelului homeopat și unani de gestionare a focarului. Deși a inclus recomandari OMS precum spălarea mainilor și utilizarea măștilor de protectie, a mai inclus si o enumerare sau o serie de ierburi și alte formule de îngrijire care ar putea fi adoptate de populatie.

Medicina traditionala Ayurveda subliniază evitarea factorilor cauzali și îmbunătățirea imunității împotriva unei multimi de infecții. Remedii precum tulsi, methi sau ghimbir pot ajuta la stimularea imunității, în special la persoanele care au 60 de ani și peste, cu istoric de diabet, hipertensiune arterială etc și sunt predispuse la boli și la prinderea infecțiilor cu ușurință, a declarat domnul Yugal Kumar Mishra, șeful serviciilor clinice din Spitalele Manipal Delhi. Produsele ayurvedice vor ajuta cu siguranță la vindecarea bolii sau a virusului.

Abordarea sistematică a unui sistem de medicamente AYUSH ajută concentrarea pentru a preveni boala, iar acest lucru este esențial pentru gestionarea focarului de coronavirus,  a spus domnul Haydon reprezentant al companiei farmaceutice Himalaya.

În timp ce oamenii se grăbesc să se păstreze protejați, experții Ayurveda au subliniat că ierburile medicinale precum amla, giloi, shilajit și neem sunt de ajutor în consolidarea sistemului imunitar, care este esențial pentru combaterea virusului mortal. „Consumul zilnic de o lingură de Chywanprash îmbunătățește imunitatea și poate ajuta la prevenirea răspândirii virusului”, potrivit specialiștilor Ayurveda.

"În Ayurveda, o digestie bună sau un incendiu digestiv puternic joacă un rol foarte important în combaterea bolilor. Mănâncă o bucată de ghimbir proaspăt sau bea ceai de ghimbir. Ceaiul de mentă, ceaiul de scorțișoară și ceaiul de fenicul sunt, de asemenea, bune", a sugerat el.

Potrivit lui Vishal Kaushik, fondator și director general, Upakarma Ayurveda, pe fondul speriei în creștere a COVID-19, a existat o creștere de 15% la cererea de plante medicinale, cum ar fi Shilajit și Ashwagandha.

"În zilele noastre, oamenii optează pentru diverse măsuri de precauție pentru un stil de viață mai sănătos și iau foarte serios Ayurveda. Consumatorii se orientează către ajutor organic și ayurvedic ca măsură de precauție. Recomandăm, de asemenea, alte plante aromatice ayurvedice precum arcul Tulsi, Guduchi - Giloi etc., pentru a stimula imunitate ", a subliniat Kaushik.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cea mai eficientă metodă de a vă proteja împotriva coronavirusului este curățarea frecventă a mâinilor cu frecare pe mâini pe bază de alcool sau spălarea acestora cu apă și săpun.




Alte articole