IMPORTANT! Pentru a îmbunătăţi relaţia cu tine acest site foloseşte cookie-uri (eng. cookies).
Pentru mai multe detalii apasă aici. Dacă esti de acord cu acest lucru atunci poti [x] închide acest avertisment.

Pulberi bioactive, utilizare, tehnici, tratamente si noutati

Infuzie, decoct sau macerat. Tu stii care este diferenta dintre ele? Cele mai multe tratamente naturiste indică prepararea plantelor sub formă de ceai, infuzie sau decoct. Dar intre cele trei solutii există anumite diferențe și este bine să știi cum să le pregătești corect pentru a avea efect. Principala diferență dintre ceai, infuzie sau decoct stă în modul de preparare. De obicei, florile și frunzele se pregătesc sub formă de ceai sau de infuzie. Iar crenguțele sau rădăcinile, adică părțile mai tari ale unei plante, se pregătesc sub formă de decoct.

Sera de Interior | Nutramax

Sambata, 13 Iun 2020
Compania Nutramax detine o unitate pilot de productie experimentala, unitate moderna supra-etajata, cu 6 nivele distincte de cultura. Sera de interior specializata in culturi bio, care este prevazuta cu toate anexele si facilitatile specifice pentru cresterea si recoltarea vlastarilor si germenilor bioactivi, avand o amprenta la sol de 275 m2, desfasurata (fiind supra-etajata pe 6 nivele de productie) de peste 1500 m2/cultura. Germenii si Vlastarii sunt cultivati într-un mediu controlat utilizand o tehnologie de cultivare de interior in sistem organic aeroponic.
Descoperirea care a revolutionat lumea medicala. Oamenii de știință au descoperit planta care poate ucide 98% din celulele canceroase în 16 ore. Corpul medical din intrega lume, încearcă, în mod constant, să găsească un leac împotriva cancerului și se pare că l-au găsit. Este vorba de o plantă care se găsește și în România și care, potrivit unui studiu publicat în "Life Science", poate distruge până la 98% din celulele canceroase, în doar 16 de ore !
Natto este un aliment tradițional japonez obținut din soia care a fost fermentat cu Bacillus subtilis var. natto. Natto este adesea privit ca un nou superaliment în Vest, dar în Japonia natto a fost un element esențial în dieta tradițională japoneză de secole, el fiind adesea servit ca mâncare pentru micul dejun. In Japonia, natto este cel mai popular în regiunile estice, inclusiv Kantō, Tōhoku și Hokkaido. Un sondaj facut recent in Japonia a relevat faptul ca 70% dintre japonezi consideră gustul plăcut, iar alții care nu gasesc gustul plăcut, insa îl consuma pentru aportul sau enorm adus sănătatii. Un superaliment tradițional japonez, Natto impreuna cu enzima sa nattokinaza sunt asociate cu o mare varietate de beneficii pentru sănătate, inclusiv sănătatea inimii, probiotice, vitamine și stimularea imunității !
Agricultura Sustenabila este un tip de agricultură care se concentrează pe producerea de culturi din plante sau de animale pe termen lung, având efecte minime asupra mediului. Acest tip de agricultură încearcă să găsească un echilibru bun între nevoia de producția de alimente și conservarea sistemului ecologic în mediu. Pe lângă producerea de alimente de calitate, există mai multe obiective generale asociate cu agricultura durabilă, inclusiv conservarea apei, eliminarea utilizării de îngrășăminte și pesticide și promovarea biodiversității în culturile cultivate și în ecosistem. Agricultura sustenabila se concentrează, de asemenea, pe menținerea stabilității economice a fermelor și ajutarea fermierilor pentru îmbunătățirea tehnicilor și a calității vieții lor. Aceste ferme reprezinta adevarate modele agricole pentru producatorii locali si sunt exemple de urmat pentru o agricultura sanatoasa !
In prezent există o mulțime de confuzii din partea consumatorilor în a face diferența dintre agricultura ecologica și cea sustenabila. Mulți consumatori cred că organic înseamnă sustenabil, când, de fapt, niciunul dintre acestea nu este cazul. Sustenabil nu înseamnă organic și organic nu înseamnă sustenabil. Char daca ambele tipuri de agricultura au numeroase elemente in comun !
Tempeh provine de pe insula Java. Intr-un vechi manuscris Javanese "Serat Sri Tanjung", el a fost mentionat cu denumirea de kadêlê care dateaza în jurul secolelor XII-XIII. Tempeh este un produs conventional de soia, care este fabricat prin cultivare naturala si obtinut gratie unui proces de fermentare controlat, care leaga soia în forma de tort. Acesta provine si este originar din Indonezia. Tempeh este este rezultatul fermentarii controlate a boabelor de soia cu ciuperca Rhizopus, cunoscuta sub numele stiintific Rhizopus Oligosporus.
In prezent compania Nutramax deține în localitatea Vulcan (lângă Petroșani) o mica fabrica proprie de productie, modern utilata si autorizată fito-sanitar, in care s-au investit peste 175.000 euro numai in ultimii ani, dotată cu echipamente moderne specifice producției de pulberi bioactive liofilizate dar si a produselor predozate. Întregul flux de producție cât și spațiile de depozitare / manipulare, începând cu materia primă și terminând cu produsul finit, sunt utilate cu aparatură și instalații moderne de procesare și fabricare. Avem implementat pe întregul flux de producție un sistem controlat de climatizare, ventilare și dezumidificare conform standardelor igenico-sanitare în vigoare !
Guest post. Acest articol vă va ajuta să înțelegeți cât e de ușor să umpleți cu pulberi bio active propriile dvs. capsule, ajungând astfel să faceți economii deosebite. Veți înțelege cât „marketing” cumpărați de fapt de pe piața liberă.
Produse de calitate premium la preturi accesibile oricui ! Desi compania Nutramax comercializeaza numai produse de inalta calitate care ar putea fi comercializate la preturi mult mai mari decât cele practicate in prezent, compania isi propune sa pastreze un nivel accesibil al raportului preț/calitate pentru produsele sale, astfel incat sa putem oferi aceeasi valoare superioara unui numar cat mai mare de consumatori, practicand marje decente de profit operational, care sa permita pe de o parte cresterea si dezvoltarea companiei, iar pe de alta parte sa nu atenteze la satisfactia clientilor, fiind accesibile chiar si celor cu disponibilitati banesti mai mici.

Produsele 1 – 10 din 23 rezultate