IMPORTANT! Pentru a îmbunătăţi relaţia cu tine acest site foloseşte cookie-uri (eng. cookies).
Pentru mai multe detalii apasă aici. Dacă esti de acord cu acest lucru atunci poti [x] închide acest avertisment.

Pulberi bioactive, utilizare, tehnici, tratamente si noutati

Infuzie, decoct sau macerat. Tu stii care este diferenta dintre ele? Cele mai multe tratamente naturiste indică prepararea plantelor sub formă de ceai, infuzie sau decoct. Dar intre cele trei solutii există anumite diferențe și este bine să știi cum să le pregătești corect pentru a avea efect. Principala diferență dintre ceai, infuzie sau decoct stă în modul de preparare. De obicei, florile și frunzele se pregătesc sub formă de ceai sau de infuzie. Iar crenguțele sau rădăcinile, adică părțile mai tari ale unei plante, se pregătesc sub formă de decoct.
Natto este un aliment tradițional japonez obținut din soia care a fost fermentat cu Bacillus subtilis var. natto. Natto este adesea privit ca un nou superaliment în Vest, dar în Japonia natto a fost un element esențial în dieta tradițională japoneză de secole, el fiind adesea servit ca mâncare pentru micul dejun. In Japonia, natto este cel mai popular în regiunile estice, inclusiv Kantō, Tōhoku și Hokkaido. Un sondaj facut recent in Japonia a relevat faptul ca 70% dintre japonezi consideră gustul plăcut, iar alții care nu gasesc gustul plăcut, insa îl consuma pentru aportul sau enorm adus sănătatii. Un superaliment tradițional japonez, Natto impreuna cu enzima sa nattokinaza sunt asociate cu o mare varietate de beneficii pentru sănătate, inclusiv sănătatea inimii, probiotice, vitamine și stimularea imunității !
Tempeh provine de pe insula Java. Intr-un vechi manuscris Javanese "Serat Sri Tanjung", el a fost mentionat cu denumirea de kadêlê care dateaza în jurul secolelor XII-XIII. Tempeh este un produs conventional de soia, care este fabricat prin cultivare naturala si obtinut gratie unui proces de fermentare controlat, care leaga soia în forma de tort. Acesta provine si este originar din Indonezia. Tempeh este este rezultatul fermentarii controlate a boabelor de soia cu ciuperca Rhizopus, cunoscuta sub numele stiintific Rhizopus Oligosporus.