IMPORTANT! Pentru a îmbunătăţi relaţia cu tine acest site foloseşte cookie-uri (eng. cookies).
Pentru mai multe detalii apasă aici. Dacă esti de acord cu acest lucru atunci poti [x] închide acest avertisment.

Ce sunt pulberile bioactive?

Miercuri, 17 Nov 2021


♦ Ce sunt pulberile bioactive?
• Pulberile bioactive (SBA) au rolul de a sustine, vindeca sau curata corpul, completand astfel  lipsurile unor anumite substante din organism. Ele restabilesc functionarea corecta a organelor si a sistemelor din intreg organismul uman. Un compus bioactiv este un compus care are un efect asupra unui organism viu, țesut sau celulă.  In domeniul compușilor bioactivi de nutriție se deosebesc de substanțele nutritive esențiale ce contribuie la mentinerea chilibrului nutritiei. Compușii bioactivi pot avea o influență asupra sănătății noastre atit pozitiva daca se consuma moderat, dar si negativa daca sunt consumate in exces !

♦ Origine și exemple:
• Compușii bioactivi se găsesc în ambele produse atit vegetale cit și animale, sau pot fi produse si  sintetic. 
Exemple de compuși bioactivi din plante sunt carotenoide si polifenoli (de la fructe și legume), sau fitosteroli (din uleiuri). Exemplu în produse de origine animală acizi grasi, găsite în lapte și pește. Câteva exemple de compuși bioactivi sunt flavonoidele, cofeina, carotenoide, carnitină, colină, coenzima Q, creatina, dithiolethiones, fitosteroli, fitoestrogeni, glucosinolates, polifenoli, antociani, prebiotice, taurina, etc. Componentele bioactive din plante (de asemenea, (cunoscute si sub numele de: bioactive din plante) sau compuși bioactivi, sunt componente de bază non-nutriție intrinseci din plante sau din animale, sau pot fi produse pe cale sintetica, care sunt utile si benefice pentru sănătatea consumatorului acestor tipuri de produse !

Care sunt proprietățile unui compus bioactiv?
• Compușii bioactivi sunt capabili să moduleze procesele metabolice și demonstrează in mod cert proprietăți pozitive, cum ar fi efectul antioxidant, inhibarea activităților receptorilor, inhibarea sau inducerea enzimelor, etc !

♦ Definiție medicală:
• Bioactiv inseamna Biologic activ: adica tot ce are un efect asupra unui organism viu, țesut sau celule. De exemplu antibioticele, enzimele, vitaminele, mineralele, extrasele din plante, etc, sunt toate substanțe sau pulberi bioactive !
 



Alte articole