IMPORTANT! Pentru a îmbunătăţi relaţia cu tine acest site foloseşte cookie-uri (eng. cookies).
Pentru mai multe detalii apasă aici. Dacă esti de acord cu acest lucru atunci poti [x] închide acest avertisment.

Artemisia Annua, tratamentul recunoscut împotriva cancerului si a malariei, dar și a coronavirusului Covid-19 ?

Duminica, 28 Iun 2020

Planta minune care a revolutionat lumea medicala !
Planta se numește Artemisia Annua și distruge până la 28% dintre celulele canceroase, dar, în combinație cu fierul, le distruge aproape în totalitate și asta fără să afecteze celulele sănătoase. Artemisinina, substanță activă din această plantă, a fost folosita, în trecut, ca remediu împotriva malariei.

Artemisia Annua este cunoscuta pentru proprietatile sale anticancerigene, antibacteriene, antihelmintice, antidepresive, antifungice, antimicrobiane, antineoplasamice, anticonvulsivante, antitumorale, astringente, vermifuge, vasodilatatoare, insecticide, sedative, vasodilatatoare, antiinfectioase, antiparazitice, antispasmice, antivirale, febrifuge, vasodilatatoare ca stimulent digestiv si depresant cardiac. Este recomandata in tratamentul alternativ al cancerului de: ficat, creier, san, ovarian, uter, pancreas, prostata, plamani, gat (laringe, esofag), colon.

Studiile clinice efectuate pana in prezent pe aceasta planta, au demonstrat ca substantele continute in Artemisia annua pot distruge celulele canceroase in proportie de 28%, iar cand acesta este insotita de un supliment de fier, eficacitatea creste la 98%. Acest lucru se datoreza faptului ca, celulele canceroase au tendinta de a acumula in interiorul lor fier iar substantele active din Artemisia actioneaza in mod selectiv asupra celulelor care contin fier.

Fierul se acumulează în celulele canceroase, datorită receptorilor de transferină care le ajută în procesul de diviziune celulară. Și celulele normale au, de asemenea, acești receptori, dar celulele canceroase pot fi vizate de combinația de fier și artemisinina. Există numeroase experimente realizate, până în prezent, și toate dovedesc că, în combinație cu fierul, artemisinina poate distruge în mod eficient cancerul.


Testata pe 55 de tipuri de cancer !
Artemisinina a fost izolată, pentru prima dată, în anul 1972, de către savanții chinezi Henry Lai și Narendra Singh de la Universitatea din Washington, care au utilizat-o pentru tratamentul malariei, în timpul Războiului din Vietnam. Artemisinina este antimalaric recunoscut, fiind eficientă în lupta împotriva tulpinilor de Plasmodium cu rezistență medicamentoasă. În ansamblu, pelinita a fost testată pe 55 de tipuri de celule canceroase. După cele mai noi cercetări științifice, reiese că leucemia, cancerul de colon, melanomul (cancer de piele), cancerul la sân, cancerul la prostată, tumorile cerebrale și cancerul la rinichi răspund bine la tratament. Planta este eficientă și în tratarea cancerului la pancreas.

In consecinta, administrarea de Artemisia nu are efecte secundare deoarece planta nu actioneaza asupra celulelor sanatoase. In schimb medicamentele folosite in tratamentul cancerului distrug si celule sanatoase, slabesc sistemul imunitar si produc efecte secundare uneori severe. Artemisia Annua mai este si un excelent detoxifiant, antiseptic, antiparazitar si stimulator digestiv. Favorizeaza buna functionare a ficatului si bilei, ajuta la eliminarea toxinelor din organism precum si a parazitilor. Planta are un puternic efect hepatoprotector (benefic in hepatita, ciroza) fiind un foarte bun adjuvant in digestie dificila si probleme de stomac. Benefica in infectii cu candidoza, astm, cancer, eliminarea parazitilor (Giardoza, Oxiuraza, Ascaridioza, Teniaza, Chist Hidatic) poate fi administrata singura sau poate fi combinata cu alte plante marindu-le astfel efectul.


Artemisia Annua, un remediu natural impotriva Malariei, recunoscut oficial de Premiul Nobel !
Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicina in 2015 a fost impartit intre trei doctori care au schimbat fundamental tratamentul bolilor cauzate de paraziti in intreaga lume, prin inovatiile lor. Ceea ce se remarca este faptul ca descoperirile lor sunt derivate din produse naturale, aratând inca o data ca natura poate fi o sursa puternica de vindecare. Desi acordarea Premiului Nobel pentru descoperirea unor remedii de origine naturala nu este un fapt socant, este important faptul ca este recunoscut potentialul de vindecare al naturii. Artemisinina contra malariei, inspirata de medicina traditionala chineza.

Dr. Youyou Tu, farmacolog la Academia de Stiinte Medicale Chinezesti din Beijing, a primit cealalta jumatate din Premiul Nobel pentru descoperirea medicamentului contra malariei, Artemisinina, in anii 1960 si '70. La acel moment, malaria era tratata cu clorochina sau chinina, insa eficienta acesteia era tot mai scazuta, iar malaria capata amploare. Dr. Tu a apelat la medicina traditionala chineza pe baza de plante si a cautat plante care ar fi putut ajuta tratarea malariei la animalele infectate.

Artemisinina este substanta activa din (Artemisia annua) cunoscuta in lume si ca Artemisinina se gaseste in compozitia tuturor variantelor plantei de artemisia, in diverse concentratii. Intr-un test clinic efectuat in anii 1970, Artemisinina a avut efecte uimitoare pe pacientii bolnavi de malarie; toti cei 18 pacienti care au primit planta s-au simti mai bine in cateva ore si si-au revenit dupa cateva zile. Malaria este cauzata de un parazit din specia plasmodium, raspandit de la om la om prin intermediul tantarilor infectati.


Un tratament inovator este folosit in prezent în lupta împotriva COVID-19 în Madagascar !
Președintele Madagascarului, Andry Rajolina, și-a dat acordul ca tratamentul inovator să fie folosit în lupta împotriva coronavirusului, după ce cercetătorii malgași au făcut studii în aceasta directie. Institutul malgaș de cercetare aplicată a dezvolat medicamentul Covid-Organics, care conține celbra planta Artemisia Annua. Aceasta este o plantă asemănătoare ferigii pe care chinezii au cultivat-o pentru a lupta împotriva malariei in trecut. Toate testele necesare au fost efectuate, iar rezultatele si eficiența sa în reducerea și eliminarea simptomelor a fost dovedită în tratamentul pacienților cu Covid-19 din Madagascar ”, a declarat președintele Andry Rajoelina din Madagascar despre băutura miraculoasa pe baza de Artemisia Annua !

Presedintele a declarat: ”Anunț oficial că testele noastre au avut rezultate foarte bune. Putem spune că acest medicament a avut un rezultat concludent asupra pacienților COVID-19 din Madagascar și poate limita și diminua efectele asupra corpului uman”. Presedintele mai spune că doi pacienți au fost vindecați  complet folosind licoarea vindecatoare, președintele a promovat ceaiul din plante ca leac Covid-19 pe social media în timp ce a încurajat alți lideri africani să-l importe !

În ultimele zile, atât Guineea Ecuatorială, cât și Guineea-Bissau au facut comenzi de zeci de mii de doze de băutură, în timp ce Tanzania, Senegal și Congo Brazzaville au declarat că vor face la fel. Artemisia este folosită in prezent in multe tari africane ca remediu in tratamentul preventiv pentru COVID-19 dar si in tratarea malariei !
Informatii suplimentare despre alte plante medicinale utile in terapia preventiva impotriva Covid-19,  gasiti aici accesand categoria:  Noutati Covid-19 !
 



Alte articole