IMPORTANT! Pentru a îmbunătăţi relaţia cu tine acest site foloseşte cookie-uri (eng. cookies).
Pentru mai multe detalii apasă aici. Dacă esti de acord cu acest lucru atunci poti [x] închide acest avertisment.

Sera de Interior | Nutramax Trade SRL

Sambata, 13 Iun 2020

                                                                                     Cresterea germenilor si vlastarilor Bioactivi !

Nutramax  deține si o unitate pilot de tip experimental | care in prezent NU este functionala ! |  Unitate moderna supra-etajata, cu 6 nivele distincte de cultura. Sera de interior specializata pentru culturi bio, prevazuta cu toate anexele si facilitatile specifice pentru cresterea si recoltarea vlastarilor si germenilor bioactiv !
♦ Persoanelor juridice interesate de implementarea know how-ului mai sus mentionat, in facilitatile proprii de productie,  le putem oferi contra cost consultanta necesara, si chiar le recomandam sa ne contacteze pentru detalii suplimentare !
♦ Toate explicatiile publicate in aceasta pagina au un caracter pur informativ !




Vlastarii si germenii sunt cultivati într-un mediu controlat utilizand o tehnologie de cultivare de interior in sistem organic aeroponic.


Indoor Organic Aeroponic Cultivation. Cu ajutorul acestei tehnologii noi, chiar si radacinile vlastarilor sunt comestibile, facând din acestia un superaliment bioactiv cu adevarat high-tech.



Sistemul IOAC face posibila utilizarea tuturor variabilelor naturale într-un proces de cultivare perfect controlabil. Totul incepand  de la iluminat, la umiditate, temperatura si hrana naturala, este controlat pentru cresterea optima a vlastarilor.


Un ingrasamant special organic si nutritiv este amestecat in sistemul de apa, care permite ca radacinile germenilor si vlastarilor sa creasca si sa se raspandeasca chiar si in lipsa solului, garantând astfel radacini viguroase, curate si sanatoase !


Acest sistem ne permite sa crestem germenii si vlastarii pana la atingerea  potentialului lor nutritiv de varf (8 zile). Acesta tehnologie asigura vlastari perfect curati, fara bacterii, mucegai sau produse chimice de crestere. Noi includem si radacinile în produsul nostru pentru mai multe beneficii nutritionale.


Procesarea germenilor si vlastarilor incepand cu recoltarea si terminand cu etapa finala de ambalare, se face numai in Laboratoarele Nutramax !


                                    

                                                                                                                               Stiati ca....?
   

Ce este o cultura de vlastari crescuta in sistem aeroponic?
Cultura aeroponica este un proces complex de crestere a germenilor si vlastarilor intr-un mediu controlat de: ventilatie, CO2, apa, nutrienti si lumina, fara utilizarea solului.


Etapele de crestere si procesare a germenilor si vlastarilor.
Cultivarea vlastarilor intr-un sistem aeroponic organic de interior este unul foarte complex.
            
Totul incepe cu sortarea semintelor bio, in prima etapa ele sunt sortate, spalate si dezinfectate intr-o solutie specifica fiind astfel pregatite pentru etapa de pre-germinare (incoltire). Dupa max 24h semintele sunt depozitate pe sistemul de crestere format din medii distincte si supra-etajate unde raman circa 8 zile. Germenii si vlastarii sunt spalati si sterilizati cu apa ozonificata, apoi sunt centrifugati fiind astfel pregatiti pentru etapa de uscare.

   
Uscarea (deshidratarea) germenilor si vlastarilor se face electronic la temperaturi de maxim 38°C, pentru a pastra intacte toate substantele nutritive aflate in vlastari. In urmatoarea etapa vlastarii uscati sunt macinati la rece la temperaturi controlate electronic sub 38°C, pastrand valoarea nutritiva intacta dupa care sunt transformati intr-o pulbere organica bioactiva premium quality. Pulberea organica astfel obtinuta este sterilizata cu lampi bactericide.
            
Apoi pulberea organica este pregatita pentru procesul de vidare, ambalare si depozitare la o temperatura controlata. Pulberile organice din germeni si vlastari astfel procesate, au un termen lung de garantie de pana la 3-5 ani !



Caracteristici de crestere si dezvoltare a vlastarilor !

♦ O solutie nutritiva lichida, un ingrasamant organic format din alge ca: spirulina, kelp si argila precum si calciu, magneziu natural,etc) este amestecata in apa si pulverizata regulat pe vlastari. Structura vegetala a vlastarilor este sustinuta permanent in aer de sistemul de crestere. Sistemul de crestere este format din medii de crestere distincte supraetajate. Sistemul are o structura flexibila si expandabila fiind adaptat pentru orice zona de cultura.

♦ CO2 este  foarte necesar pentru dezvoltarea sanatoasa a tuturor plantelor. Metoda aeoroponica in medii de crestere distincte supraetajate se desfasoara intr-un climat bogat in CO2 combinat cu micro-picaturi nutritive de apa. Orice planta poate creste  sanatos pana la maturitate cu o sursa abundenta oxigen, CO2, apa, lumina si substante nutritive.

♦ Sistemul  aeroponic fata de alte metode traditionale de crestere, ofera avantajul major de aerare a radacinilor germenilor si vlastarilor stimuland cresterea  rapida a acestora, previnind formarea de mucegaiuri si bacterii patogene. Un sistem aeroponic de crestere este liber de boli si dauntori astfel încât plantele creasc sanatos si mult mai repede, decât cele care cresc într-un mediu clasic. Acest sistem creeaza, plante mai rezistente si puternice, precum si o productivitate crescuta, care depaseste orice gasim în natura .

♦ Nutraflo este un sistem de crestere high-tech adaptat necesitatilor noastre de productie. Aceasta unitate de productie mentine un nivel perfect de apa si CO2 în solutia nutritiva , permitand atingerea celor mai bune randamente de crestere si dezvoltare a germenilor. Sistemul este modular si flexibil putând fi utilizat ca o unitate de productie de capacitate medie. Acest lucru confera sistemului un avantaj enorm comparativ cu alte sisteme clasice de crestere si germinare a vlastarilor intr-un mediu controlat existente pe piata in prezent !


Ce factori afecteaza cresterea si dezvoltarea vlastarilor ?

Menținerea bunăstării culturilor nu e tocmai o sarcină ușoară, deoarece sunt șase factori care pot influența creșterea și înflorirea produselor: nutriția, cantitatea de apă, intensitatea luminii, oxigenul și CO2. În continuare vom explica mai detaliat influența acestora.

Să începem prin a analiza definiția „creșterii”. Pe măsură ce crește, planta își mărește dimensiunea datorită dezvoltării de celule noi și expansiunii celulelor existente. Plantele cresc când procesul fotosintezei îl depășește pe cel al respirației. Fotosinteza este procesul bazat pe clorofilă, prin care planta folosește energia luminii pentru a converti dioxidul de carbon în carbohidrați. Planta arde apoi aceste zaharuri când respiră. Energia eliberată face posibilă creșterea plantei. Creșterea optimă necesită potențarea proporțională a celor șase factori enumerati mai jos. Dacă unul dintre acești factori este sub nivelul optim, creșterea plantei ar putea fi mult îngreunată.

♦ Cantitatea de apă: absorbția apei este vitală pentru a asigura o creștere maximă. În fond, planta absoarbe nutrienții prin rădăcini, sub formă de umiditate. Cu cât are mai multe rădăcini, cu atât absoarbe mai mulți nutrienți. Prin urmare, asigurați-vă că mențineți stabile nivelurile pH-ului pentru a preveni deteriorarea rădăcinilor. Când planta se apleacă, acest lucru ar putea însemna că există probleme legate de cantitatea de apă.

♦ Nutriția: majoritatea elementelor din care sunt compuse plantele sunt prezente în atmosferă. Fertilizarea afectează creșterea cu doar aproximativ 6 %. Prin urmare, nu folosiți mai mult îngrășământ decât este necesar, deoarece acest lucru ar putea îngreuna creșterea.

♦ Intensitatea luminii: plantele cresc în urma arderii glucozei. Aceste zaharuri sunt produsul energiei luminii (prin procesul de fotosinteză). În consecință, planta are nevoie de suficientă lumină. Insuficiența luminii afectează negativ în special creșterea rădăcinilor, ceea ce face ca planta să absoarbă mai greu nutrienții.

♦ Oxigenul și CO2: plantele au nevoie de oxigen pentru a respira.Udarea excesivă elimină oxigenul din sol, cauzând putrezirea rădăcinilor. În plus, plantele au nevoie de CO2 pentru a produce glucoză, dar dioxidul de carbon se găsește din abundență în atmosferă.  

♦ Temperatura: asigurați-vă că temperatura solului este de aproximativ 20 °C. Temperaturile influențează puternic rata de creștere. Dacă sunt prea mari (peste 30 °C), scade fotosinteza. Dacă sunt prea mici, vor încetini creșterea, formarea si dezvoltarea vlastarilor.

♦ Umiditatea aerului: când umiditatea este prea scăzută sau prea ridicată, aceasta poate îngreuna creșterea culturilor. Dacă este prea ridicată, umiditatea va afecta negativ capacitatea plantei de a evapora apa, fapt ce duce la scăderea absorbției de apă și nutrienți prin rădăcini. De asemenea, va crește riscul proliferării ciupercilor. Când umiditatea este prea redusă, planta poate începe să prezinte semne de ardere, ceea ce duce la pierderea de clorofilă.

♦ Persoanelor juridice interesate de implementarea know how-ului mai sus mentionat, in facilitatile proprii de productie,  le putem oferi contra cost consultanta necesara, si chiar le recomandam sa ne contacteze pentru detalii suplimentare !



 



Alte articole