IMPORTANT! Pentru a îmbunătăţi relaţia cu tine acest site foloseşte cookie-uri (eng. cookies).
Pentru mai multe detalii apasă aici. Dacă esti de acord cu acest lucru atunci poti [x] închide acest avertisment.

Thailanda lupta impotriva Covid-19 - Cu medicamente pe bază de plante tradiţionale: Andrographis Paniculata - Indian Echinacea !

Miercuri, 18 Mar 2020
Tabletele medicamentului din plante medicinale din plante medicinale din plante, de vânzare la Spitalul Abhaibhubejhr din Prachin Buri.  Oamenii se grăbesc să-l cumpere ca o posibilă măsură preventivă împotriva Covid-19.  (Foto: Manit Sanubboon)
PRACHIN BURI: Creșterea infecțiilor cu Covid-19 îi determină pe cei care doresc să cumpere plante medicinale tradiționale fa talai jone sau andrographis, în speranța că îi va proteja de contractarea virusului, în ciuda lipsei de dovezi științifice. Aceștia se adunează la biroul de vânzări al Spitalului Chaophraya Abhaibhubejhr, un centru de medicină tradițională thailandeză din Prachin Buri, sub Ministerul Sănătății Publice. Un panou mare aflat în afara biroului, în limba thailandeză și engleză, listează „4 proprietăți anti-virale ale Andrographis Paniculata - Indian Echinaceea”: previne virusul să intre în celule, reduce diviziunea celulelor virusului, crește imunitatea și ameliorează inflamația pulmonară de infecția virală.

Rungwithaya Tangkhaprasert, un dealer de motociclete, a declarat că a cumpărat sticle de tablete pentru a fi distribuite angajaților de la magazinul său. Nuanla-sau Chantramit, un oficial al spitalului responsabil pentru consilierea oamenilor despre medicamentele pe bază de plante, a declarat că mai mulți clienți au venit să cumpere medicamentele în ultima lună. Celor care suferă de durere în gât și de durere, li se recomandă să ia trei tablete de fa Talai Ione de trei ori pe zi. Ar trebui să vadă un medic dacă nu se recuperează, a spus doamna Nuanla.

Dr. Supaporn Pitiporn, președintele comitetului strategic tailandez de medicină tradițională și pe bază de plante din spital, a declarat într-un interviu telefonic că spitalul va distribui în curând semințele andrographis paniculata, oamenilor pentru a cultiva planta în sine. Cu toate acestea, un alt medic de la spital a aruncat mai devreme apă rece pe pretenții legate de coronavirus făcute despre plantă.

"Nu există nicio cercetare care să confirme că planta poate proteja sau ameliora simptomele la om de virusul Wuhan", a declarat pentru AFP până la 4 februarie 2020, dr. Pakakrong Kwankao, șeful Centrului de dovezi empirice de la Spitalul Chaophraya Abhaibhubejhr. pe site-ul de verificare a faptelor al agenției de știri .
Dr. Richard Brown, manager de program pentru Urgențe pentru Sănătate și Rezistență la Antimicrobiene la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) din Thailanda, a mai spus AFP că nu există dovezi că planta este un remediu eficient pentru coronavirus.

„Credem că acest lucru nu este corect. Informațiile de la OMS nu menționează utilizarea Herba Andrographidis (Andrographis Paniculata - Indian Echinaceea) în acest scop ”, a spus el.

Între timp, în așteptarea creșterii Covid-19 va ajunge în curând la a treia etapă, Spitalul Chaophraya Abhaibhubejhr a intensificat măsurile preventive, potrivit Dr. Supaporn. Este necesar ca persoanele care caută servicii medicale să fie supuse unei scanări de temperatură și să se spele pe mâini cu alcool înainte de a intra în clădirile spitalului. Ea a spus că toate birourile sunt curățate de alcool la fiecare două ore.
Ea a adăugat tot personalul spitalului cu măști de față.
De asemenea, spitalul a anulat toate călătoriile de studiu și oferă un nou serviciu, livrând produse alimentare de sănătate la comandă clienților din Prachin Buri. Spitalul analizează dacă vreunul din personalul său ar putea lucra de acasă, a spus Dr. Supaporn.
Andrographis Paniculata este o plantă folosită și în medicina ayurvedică și uneori cunoscută sub numele de Echinacea Indiană. Vezi stirea originala aici !
 



Alte articole