Pulberea din Ceapa Neagra are remarcabile proprietati medicinale fiind utilizata cu succes ca adjuvant in terapia complementara si alternativa in tratarea diverselor afectiuni !
Timp de mai multe secole, ceapa a fost apreciata pentru beneficiile sale deosebite aduse sanatatii, in ciuda mirosului puternic al acesteia. Acum, aceasta bine cunoscuta valoare nutritionala a cepei, este disponibila numai la Nutramax, dupa ce fost mult amplificata prin obtinerea cepei neagre, care a trecut printr-un proces special de fermentatie controlata, timp de 30 de zile, pentru a creste eficacitatea tuturor nutrientilor existenti. Utilizand ceapa neagra fermentata, acest supliment de sanatate unic si de inalta valoare, care se remarca in special prin continutul sau ridicat de quercetina, puteti beneficia cu usurinta de toata valoarea nutritiva a cepei proaspete in mod regulat, dar sub forma de pulbere bioactiva din ceapa neagra. Beneficiind astfel de toate avantajele ei, fara a va mai face griji cu privire la mirosul puternic caracteristic, care este acum inexistent !
Ceapa neagra este un produs nou, nutritiv dens si concentrat, necesar sanatatii dvs, utilizat cu precadere de popoarele asiatice, care l-au produs pentru prima data. Cateva dintre avantajele remarcabile pentru sanatate a cepei negre constau in capacitatea sa de a reduce masiv tensiunea arteriala, ajuta la prevenirea sau tratarea diverselor alergii, gestionarea sanatatii colesterolului si a inimii, are proprietati imunitare, antibacteriene si antivirale, ajuta la combaterea obezitatii, calmeaza si relaxeaza nervii, ofera o mai buna circulatie si un metabolism optim avand si bun control asupra diabetului.
• Activitate antioxidanta.
Beneficiile cepei neagre constau intr-un continut ridicat si variat de compusi antioxidanti, cum ar fi kemferol, quercetina si diversi antioxidanti sulfurici. Toti acesti antioxidanti sunt eliberati atunci cand suprafata celulei este intrerupta, ceea ce s-a întâmpla atunci cand feliati sau zdrobiti ceapa,fapt similar si in cazul usturoiului. De indata ce acesti antioxidanti sunt eliberati, ei formeaza un alt super compus apreciat numit alicină. Acest compus puternic ajuta la reducerea mutației celulare și a diferitelor tipuri de cancer. Cercetarile recente au indicat faptul ca, in cazul consumului regulat de ceapa neagra sa constat o reducere masiva a cancerelor pulmonare si orale, precum si a cancerului de stomac, colorectal sau de san.
• Tensiunea arteriala.
Combinatia de potasiu, un cunoscut vasodilatator, si actiunea conjugata a alicinei, care elibereaza oxid nitric in organism, caz in care tensiunea arteriala este considerabil redusa, fiind un vasodilatator de exceptie care relaxeaza peretii vaselor de sange si permite sangelui sa curga mai generos. Acest lucru evita coagularea si stresul asupra sistemului cardiovascular, inbunatatind astfel in mod considerabil sanatatea inimii.
• Previne si trateaza alergiile.
Numeroase cercetari au aratat ca ceapa neagra (salota) are valente antialergice benefice care pot fi atribuite efectului sau antihistaminic, antiinflamator si antioxidant. Un studiu medical din 2009, publicat în Journal of Medicinal Food a descoperit ca, ceapa neagra este eficienta pentru a neutraliza numeroase actiuni responsabile de reactiile alergice adverse.
• Colesterol si sanatatea inimii.
Alicina, compusul care se formeaza atunci cand ceapa proaspata este taiata in cubulete. Compusul a fost conectat direct la reglarea si stabilizarea nivelului de colesterol din organism. Alicina previne de fapt o enzima reductaza care este creata in ficat, enzima care controleaza productia de colesterol. Prin scaderea nivelului total de colesterol in organism, ceapa neagra ajuta la prevenirea aterosclerozei, a bolilor coronariene, a atacurilor de cord si a accidentelor vasculare cerebrale.
• Proprietăți antibacteriene și antivirale.
Atat ceapa, cat și usturoiul negru produc reactii biochimice despre care se stie ca lupta eficent impotriva infectiilor, virusilor si inflamatiilor. Au fost cercetati diferiti parametri imunologici ai cepei negre, iar cercetătorii au descoperit ca enzimele antioxidante ale cepei negre ajuta la combaterea bolilor comune si a infectiilor mai grave. Ceapa neagra a aratat, de asemenea, o activitate antifungica puternica impotriva diverselor ciuperci in multe cercetari, inclusiv in cazul infectiei cu Candida !
• Combaterea obezitatii.
Cercetările recente au descoperit ca substantele bioactive gasite in ceapa neagra - salotă, pot suprima acumularea de grasimi si, eventual, pot ajuta la prevenirea obezitatii. Deoarece obezitatea este strans asociata cu bolile de inima, diabetul si formarea cancerului (pacientii obezi sunt considerati a fi cu un risc crescut de a dezvolta diverse tipuri de cancer si alte boli de lunga durata), ceapa neagra ar putea fi benefica atât pentru prevenirea cresterii in greutate, cat si a problemelor legate de obezitate.
♦
Informatii Nutritionale / 100gr :
Pulberea obtinuta din ceapa neagra are in compozitia sa constituenti bioactivi principali ca: saruri minerale (sodiu, potasiu, fier, sulf, iod, siliciu, fosfat), principii antibiotice, glucide, lipide, zaharoza, acizi organici, steroli, vitamine (vitamina C, vitamine din grupul B, vitamina E), ulei volatil, saponine, quercetină, flavonoide, oligozaharide, etc.
♦
Mentiune:
I
naintea achiziţionării oricărui produs al companiei Nutramax, va recomandam să cititi cu atentie fisa produsului dorit. Informatiile si sfaturile legate de superalimente, pulberi bioactive sau suplimente alimentare nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii. Produsele noastre nu au intentia de a diagnostica, trata sau vindeca nici o boala !