IMPORTANT! Pentru a îmbunătăţi relaţia cu tine acest site foloseşte cookie-uri (eng. cookies).
Pentru mai multe detalii apasă aici. Dacă esti de acord cu acest lucru atunci poti [x] închide acest avertisment.

Triptofan | Pulbere Bioactiva | 100gr

Cod : NTX-456

/ Opinia ta
NOU

Triptofanul (cunoscut și sub numele de L-tryprophan) este un aminoacid esențial care acționează ca un regulator natural al dispoziției, deoarece poate ajuta organismul să producă și să echilibreze anumiți hormoni. Triptofanul este precursorul serotoninei, un neurotransmițător, care are efect asupra stării de spirit și somnului. Triptofanul se transformă în serotonină la nivelul sistemului nervos. Serotonina, determina o stare de liniste si relaxare. Triptofanul este esențial, deoarece reglează multe funcții in organism precum: somnul, starea de spirit sau chiar senzația de satietate. Triptofanul are efecte sedative naturale care te ajută să dormi mai bine și astfel să îmbunătățești starea generală de sănătate. Lipsa somnului este un factor de risc pentru probleme precum depresia, coordonarea, scăderea concentrației și a memoriei, durerea musculară, creșterea în greutate și așa mai departe. Triptofanul este considerat a fi cea mai buna metoda de lupta impotriva stresului, ne ajuta sa ne calmam starile de anxietate si insomnia. Prin urmare triptofanul este foarte necesar in organism, pentru a obtine o stare buna atat fizică cat si mentală !
Stoc epuizat
Lot nr: VHDRO-TRIP | Expira la: 08.2023
28,75 lei

* HEALTH NUTRITION INSPIRED BY NATURE
* PRODUS GARANTAT DE CALITATE PREMIUM
* PRODUS FARA ADITIVI - COLORANTI SAU CONSERVANTI
* PRODUS MASS MARKET - PRET ACCESIBIL TUTUROR
LIVRARE RAPIDA - 24/48h
https://i47.servimg.com/u/f47/19/17/38/41/aplica13.jpg
♦ Pulberea bioactiva de Triptofan are remarcabile proprietati medicinale fiind utilizata cu succes ca adjuvant in terapia complementara si alternativa in tratarea diverselor afectiuni, avand multiple efecte benefice. Printre cele mai cunoscute beneficii ale Argininei putem enumera urmatoarele :

♦  Ajută la îmbunătățirea calității somnului:
Există dovezi că triptofanul are efecte sedative naturale care te pot ajuta să dormi mai bine și ca rezultat, poate contribui la îmbunătățirea sănătății generale. Lipsa somnului este un factor de risc pentru probleme cum ar fi depresia, scăderea coordonării motorii, concentrarea redusă și memoria, durerile musculare, creșterea în greutate și multe altele. Triptofanul oferă un remediu natural pentru obținerea unui somn mai bun și reducerea problemelor asociate cu apneea de somn sau insomnia, toate fără a fi nevoie de rețete sau medicamente de inducere a somnului care pot provoca multe efecte secundare nedorite.

Mareste starea de spirit și reduce depresia și anxietatea:
Nu numai că triptofanul vă poate ajuta să dormiți mai bine, dar, de asemenea, sa dovedit a fi o îmbunătățire a dispoziției naturale și a oferi protecție împotriva depresiei, anxietății și numeroaselor simptome negative asociate cu niveluri ridicate de stres (cum ar fi sindromul intestinului iritabil și bolile cardiace, de exemplu). Multe studii au descoperit că L-triptofanul se transformă în serotonină calmantă din creier și ajută la creșterea disponibilității altor aminoacizi esențiali, care la rândul său, ajută la controlul dispoziției și la reducerea producției de hormoni de stres. Unele cercetări au arătat că reducerea aportului de triptofan poate determina scăderi semnificative ale anumitor activități ale creierului care promovează fericirea și că nivelurile scăzute de serotonină sunt mai frecvente la persoanele cu anxietate și depresie. 

Ajuta cu recuperarea in cazul dependentelor:
Suplimentarea cu o combinație de aminoacizi și plante de calmare, de reducere a anxietății - cum ar fi L-triptofan, sunătoare și 5HTP - sa dovedit a ajuta oamenii să depășească dependența prin creșterea producției de serotonină și melatonină. L-triptofanul este adesea administrat persoanelor care încearcă să renunțe la fumat pentru a îmbunătăți eficacitatea programelor convenționale de tratament care îi învață pe oameni să controleze impulsurile și stările lor emoționale mai bine.

Reduce durerile de cap și migrenele:
Studiile au descoperit că disparitia sau oprirea de administrare a triptofanului readuc durerea asociată cu dureri de cap, tensiune și migrene, plus poate provoca greață agravată și probleme de somn cu care se confruntă mulți pacienți care suferă de migrene. Creșterea sintezei creierului serotoninei pare să ofere o calmare naturala pentru durerile de cap și simptomele migrenei, inclusiv sensibilitatea la lumină, indigestie, durere și multe altele.

Ajută la menținerea unei greutăți sănătoase:
Suplimentele cu triptofan pot fi folosite pentru a ajuta pe cineva să rămână la o dietă sănătoasă și să lucreze în scopul reducerii greutății. Nivelurile crescute de serotonină promovează calmul, claritatea minții, controlul asupra poftelor sau impulsurilor și chiar o funcționare mai bună a metabolismului, care toate sporesc pierderea în greutate.

Mareste rezistenta fizica:
Un alt avantaj interesant este că triptofanul ajută la îmbunătățirea performanțelor fizice și luptă împotriva oboselii, ceea ce înseamnă că vă poate menține motivat să vă îmbunătățiți performantele legate de fitness și să obțineți suficienta experienta. A fost folosit de sportivi competitivi de mai mulți ani, de când se știe să îmbunătățească rezultatele antrenamentelor, să reducă anxietatea și să ajute oamenii să rămână motivați să-și atingă obiectivele.

Care sunt dozele sigure de administrare pentru Triptofan?
Exista diferențe mari în ceea ce privește nevoile reale ale persoanelor atunci când vine vorba de aportul zilnic de triptofan. Acest lucru se datorează in principal anumitor factori precum:  vârsta, greutatea corporala, nivelul de activitate și sănătatea digestivă si intestinală, toate acestea afectează cât de mult este absorbit și utilizat in organism.  Cercetările sugerează că majoritatea adulților sănătoși consumă în jur de 3-6 miligrame de L-triptofan per kilogram de greutate corporală prin dieta lor în cele mai multe zile. Dieta, fiind stresata cronic, consumând prea puține calorii, exercitând o mulțime și având orice formă de tulburări gastrointestinale inflamatorii sau leziuni hepatice poate duce la absorbția mai puțin de triptofan și prin urmare, la o eventuală deficiență. Dacă consumati suficiente calorii în general, variați aportul de proteine ​​și alimente vegetale și nu aveți de-a face cu o tulburare intestinală, șansele pe care le obțineți sunt suficiente. Cu toate acestea, ați putea avea nevoie de consum marit de triptofan, dacă observați semne ca: stare de spirit proasta, iritabilitate, oboseală și probleme cu somnul.

♦ Potrivit Departamentului de Sanatate al Universitatii Michigan, dozele de mai jos sunt recomandari generale pentru diverse afectiuni prin administrarea directa de Triptofan pe baza urmatoarelor obiective propuse:
• 
pentru tulburări de somn / insomnie: 1-2 grame luate la culcare !
• pentru durere cronică sau migrene: 2-4 grame pe zi (în doze divizate)
• pentru tratarea SPM sau TDPM : 2-4 grame pe zi
• (SPM: Sindromul Premenstrual | TDPM: Tulburare Disforică Premenstruală) 
• pentru a ajuta la atenuarea depresiei sau anxietății: 2-6 grame pe zi (în doze divizate)
• pentru scăderea apetitului și a poftelor de mancare: 0,5-2 grame pe zi (în doze divizate)


♦ Atentionare:
• NU 
se administreza în asociere cu sedative sau alte antidepresive !
• NU se administreza la pacienții cu afecțiuni renale sau hepatice active !
• Supradozarea cu Triptofan are ca efect simptome de: greață și tulburări digestive, transpiratie, vedere neclara, tremur, ameţeală, confuzie, concentratie slaba !
• Reglati doza necesara in functie de organismul dvs !

♦ Informatii Nutritionale / 100gr :
• Produsul conține: Pulbere bioactiva de Triptofan | Grad farmaceutic, fara adaos de excipienti sau aditivi de umplutura !

♦ Mentiune:
Inaintea achiziţionării oricărui produs al companiei Nutramax, va recomandam să cititi cu atentie fisa produsului dorit. Informatiile si sfaturile legate de superalimente, pulberi bioactive sau suplimente alimentare nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii. Produsele noastre nu au intentia de a diagnostica, trata sau vindeca nici o boala !
 
Nu este cazul !
♦ Mod de administrare:
• Pulberea bioactiva de Triptofan se dizolva intr-un pahar cu apa sau suc (circa: 100-150ml) apoi agitati bine continutul si consumati !
• Doza minima recomandata este : 500mg pana la 1gr x 1 / zi ! 
• Administrati 1 sau 2 doze zilnic. În loc de apă, puteți folosi ceai sau suc !
• Pentru a susține somnul odihnitor, luați 1-2 doze înainte de culcare !
• Reglati doza zilnica necesara in functie de nevoile organismului dvs !


♦ Atentionare:
• NU
se administreza în asociere cu sedative sau alte antidepresive !
• NU se administreza la pacienții cu afecțiuni renale sau hepatice active !
• Supradozarea cu Triptofan are ca efect simptome de: greață și tulburări digestive, transpiratie, vedere neclara, tremur, ameţeală, confuzie, concentratie slaba !
• Reglati doza necesara in functie de organismul dvs !

♦ Potrivit Departamentului de Sanatate al Universitatii Michigan, dozele de mai jos sunt recomandari generale pentru diverse afectiuni prin administrarea directa de Triptofan pe baza urmatoarelor obiective propuse:
• 
pentru tulburări de somn / insomnie: 1-2 grame luate la culcare !
• pentru durere cronică sau migrene: 2-4 grame pe zi (în doze divizate)
• pentru tratarea SPM sau TDPM : 2-4 grame pe zi
• (SPM: Sindromul Premenstrual | TDPM: Tulburare Disforică Premenstruală) 
• pentru a ajuta la atenuarea depresiei sau anxietății: 2-6 grame pe zi (în doze divizate)
• pentru scăderea apetitului și a poftelor de mancare: 0,5-2 grame pe zi (în doze divizate)


Administrarea neregulata sau defectuoasa a pulberilor bioactive, ca in exemplul urmator (ati uitat sa luati doza zilnica de pulbere o zi sau doua, sau o luati cand va aminititi, sau intrerupeti cura si o continuati dupa mai multe zile) va avea ca rezultat un efect terapeutic mult diminuat sau aproape inexistent ! Recomandam cu tarie administrarea dozei zilnice a produsului fara intrerupere pentru o perioada de cel putin 30 zile !  Mai multe informatii despre modul corect de administrare a pulberilor bioactive  gasiti aici !

♦ Durata de administrare:
• Cura cu pulbere bioactiva de Triptofan se face minim 30 zile, dupa care se poate repeta la nevoie.
• In perioada curei cu pulbere bioactiva de Triptofan consumati cat mai multe lichide !
• O punga de 100gr este dozata in functie de cantitatea consumata zilnic : 1gr / zi x 100 zile , sau 2gr / zi x 50 zile.
• Pentru atingerea efectului maxim recomandam utilizarea zilnica a produsului cel putin 30 zile !

Unele persoane simt efectele benefice ale pulberilor bioactive din primele zile de administrare, altele simt aceste efecte dupa o saptamana. Timpul necesar producerii efectului dorit depinde de o serie de factori ca: varsta, greutatea corporala, constitutia genetica, starea generala de sanatate, stilul de viata precum si alti factori individuali. Dupa o anumita perioada, efectele benefice ale produsului vor fi remarcate de toti fara exceptie !

♦ Precautii:
Pulberea bioactiva de Triptofan este un superaliment utilizat ca adjuvant  in terapia complementara si alternativa, dar nu inlocuieste o alimentatie echilibrata, nu este destinat pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boala. Recomandam un stil de viata bazat pe miscare si o alimentatie sanatoasa. Daca dupa primele zile de administrare nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, atunci intrerupeti imediat tratamentul si adresati-va de urgenta mediciului dvs !
 
♦ Avertizare:
• NU depasiti cantitatea zilnica recomandata (1gr) !
• NU se lasa la indemana si vederea copiilor !
• NU este recomandat femeilor insarcinate sau celor care alapteaza !
• NU utilizati produsul concomitent cu alte produse medicamentoase !
• NU se administreza în asociere cu sedative sau alte antidepresive !
• NU este recomandata supradozarea cu Triptofan are efecte advrese: greață și tulburări digestive, transpiratie, vedere neclara, tremur, ameţeală, confuzie, etc !
• NU se administreza persoanelor care au afecțiuni renale sau hepatice active !
 
♦ Observatie:
Deoarece produsul provine numai din surse verificate, acesta este standardizat din punct de vedere al proprietatilor sale bioactive. Dar pot exista mici variatii privind culoarea, gustul, mirosul sau aspectul final al produsului, de la un lot la altul, acestea neindicand o modificare a eficacitatii sau sigurantei produsului. Fiecare lot de materie prima sau de produs finit sunt supuse unui proces de verificare riguros, inainte de fiecare achizitie, pentru asigurarea eficientei, biodisponibilitatii si sigurantei produsului !
 

♦ Triptofan | Pulbere Bioactiva | 100gr

♦ Triptofan | Aminoacidul Fericirii | implicat în producerea de serotonină cu efect benefic asupra stării de spirit generale dar și a somnului !
• Triptofan este un aminoacid esențial, un precursor al serotoninei,  un neurotransmițător, care are efect asupra stării de spirit și somnului. Când ajunge în organism, triptofanul este transformat în 5-hidrotriptofan cu ajutorul căruia creierul produce serotonina. Serotonina ca neurotransmițător intervine în producerea somnului, în procese mintale și afective (depresie și anxietate, tulburare obsesiv-compulsiv), în funcții motorii, în termoreglare, în reglarea presiunii arteriale și are rol în reglarea hormonală. Triptofanul este considerat a fi cea mai buna metoda de lupta impotriva stresului, ne ajuta sa ne calmam starile de anxietate si insomnia. Iată de ce este atât de important triptofanul pentru organismul nostru!

• Triptofanul se transformă în serotonină la nivelul sistemului nervos. Serotonina are efect euforizant, combate stresul, fiind asociată cu starea de bună dispoziție. În același timp, triptofanul participă la prelucrarea de către organism a vitaminei B3, necesară pentru funcționarea sistemului nervos și prevenirea tulburărilor de memorie !
Pentru a ajuta triptofanul ca sa fie eficient, trebuie sa apelam la metode suplimentare, si anume asocierea acestuia cu glucoza. Alimentele bogate in carbohidrati determina eliberarea din pancreas a hormonului numit insulina care, pe langa scaderea glicemiei din sange, cel care profita de aceasta situatie este triptofanul, care gaseste libere caile de acces catre creier, stimuleaza sinteza de serotonina si determina un efect de liniste si relaxare.

• Consumul de triptofan este considerat a fi una dintre cele mai bune metode de luptă împotriva stresului, ne ajută să ne calmăm stările de anxietate și insomnia. Putem considera că acest compus chimic este un element al fericirii. De asemenea, acest aminoacid esențial poate diminua durerile cronice și poate influența pozitiv comportamentul obsesiv, violent, impulsiv, precum și dependențele. Specialiștii sunt de părere că triptofanul joacă un rol important în procesul de creștere al copiilor, iar în cazul adulților are un rol important în funcționarea sistemului nervos, ajută la menținerea unei bune dispoziții și la reglarea somnului !

Triptofan | Beneficii & Proprietati:
• sprijină funcția imunitara a organismului
• ajuta in cazul dependentei de fumat
• ajuta la pierderea in greutate, arde grasimile
• promovează sănătatea metabolică generală
• suport pentru sistemul nervos, tulburari de somn
• inlatura depresia, anxietatea, migrene, dureri de cap
• redă dorința de a acționa si motivația de a fi activ
• protector si reglator natural al sistemului nostru nervos
• restabilește nivelul optim de serotonină - hormonul fericirii
• lupta cu lăcomia, reducând astfel pofta de mâncare și foamea

♦ Compozitie:
• Pulbere bioactiva de Triptofan !
• Grad farmaceutic, fara adaos de excipienti sau aditivi de umplutura !

♦ Ingrediente active | 100gr:
• Triptofan: 100gr

♦ Fisa produs:
• Importat | Ambalat | Distribuit : Nutramax Trade srl
• Prezentare: Punga alimentara resigilabila cu fermoar Ziplock
• Greutate Neta: 100gr pulbere bioactiva, grad farmaceutic
• Tara de provenienta: Polonia; Tara de origine: Germania
• Depozitare: a se pastra in ambalajul original intr-un loc uscat !
• Extract Liofilizat / Produs Biologic Activ / Premium Quality !

♦ Observatii:
Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dvs.  sau  a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica  sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele sau tratamentele prescrise de persoanalul  medical autorizat. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc.

♦ Precizare:
Daca aveti afectiuni medicale adresati-va de urgenta medicului d-voastră. Efectele superalimentelor si pulberilor organice   difera de la un caz la altul in functie de organismul fiecaruia, perioada de administrare, sau de stilul de viata. Toate informatiile prezentate pe site au caracter informativ. Folositi informatiile prezentate pe site numai pentru informarea personala.   Atentie !   Pozele produselor afisate pe site au caracter informativ si nu reprezinta obligatie contractuala din partea companiei Nutramax Trade srl !
 
Fără comentarii pentru acest produs

Te-ar mai putea interesa

Taurina | Pulbere Bioactiva | 100gr

♦ Taurina | Pulbere Bioactiva | 100gr | ♦ Taurina - un aminoacid care reglează volumul celulelor și are un rol important în procesarea grăsimilor ! • Taurina conține aminoacidul neesențial taurină sub formă de pulbere micronizată,  instant solubilă. Veți aprecia în mod special acest lucru dacă doriți să vă îmbogățiți b[...]
17,85 lei

Arginina | Pulbere Bioactiva | 100gr

♦ Arginina | Pulbere Bioactiva | 100gr • Pulberea Bioctiva de Arginina dilata, relaxeaza si mentine elasticitatea vaselor sanguine. Prin urmare, are un efect pozitiv in reducerea tensiunii arteriale, inclusiv a hipertensiunii pulmonare si coronariene. Acelasi efect pozitiv se observa si in cazul administrarii argininei la persoanele cu o circulatie perfierica deficitara, care[...]
23,75 lei

Glicina | Pulbere Bioactiva | 100gr

♦ Glicina | Pulbere Bioactiva | 100gr ♦ Glicina - un aminoacid sub formă de pulbere, important pentru sinteza proteinelor ! • Glicina este un aminoacid derivat din colagen care alături de prolină și hidroxiprolină, asigură aproximativ 35% din colagenul prezent în corpul uman și se găsește în piele, ligamente, mușchi, oase și cartilaje. [...]
17,75 lei

Triptofan | Pulbere Bioactiva | 100gr

♦ Triptofan | Pulbere Bioactiva | 100gr ♦ Triptofan | Aminoacidul Fericirii | implicat în producerea de serotonină cu efect benefic asupra stării de spirit generale dar și a somnului ! • Triptofan este un aminoacid esențial, un precursor al serotoninei,  un neurotransmițător, care are efect asupra stării de spirit și somnului. Câ[...]
28,75 lei