Produse 
 
 
 
 
 
 
 
 


Compania noastra detine o unitate de productie experimentala (sera de interior) pentru culturi bio cu toate anexele si facilitatile specifice in suprafata totala de peste 275 m2.
Germenii si Vlastarii sunt cultivati într-un mediu controlat utilizand o tehnologie de cultivare de interior in sistem organic aeroponic.Indoor Organic Aeroponic Cultivation.Cu ajutorul acestei tehnologii noi, chiar si radacinile germenilor si vlastarilor sunt comestibile, făcând din acestia un superaliment bioactiv cu adevărat high-tech.


   


Sistemul IOAC face posibila utilizarea tuturor variabilelor naturale într-un proces de cultivare perfect controlabil. Totul incepand  de la iluminat, la umiditate, temperatura si hrana naturala, este controlat pentru cresterea optimă a vlastarilor.Un îngrăsământ special organic si nutritiv este amestecat in sistemul de apă, care permite ca rădăcinile germenilor si vlastarilor să crească si să se răspândească chiar si in lipsa solului, garantând astfel rădăcini viguroase , curate si sănătoase.Acest sistem ne permite sa crestem germenii si vlastarii pana la atingerea  potentialului lor nutritiv de varf (8 zile). Acesta tehnologie asigură vlastari  perfect curati, fara bacterii, mucegai sau produse chimice de crestere. Noi includem rădăcinile în produsul nostru pentru mai multe beneficii nutritionale.

 

Procesarea germenilor si vlastarilor incepand cu recoltarea si terminand cu etapa
finala de ambalare, se face numai de catre Laboratoarele Nutramax !


                                                                                                               Stiati ca....?

 

Ce este o cultura de vlastari crescuta in sistem aeroponic?
Cultura aeroponica este un proces complex de crestere a germenilor si vlastarilor intr-un mediu controlat de: ventilatie, CO2, apa, nutrienti si lumina, fara utilizarea solului.

Etapele de crestere si procesare a germenilor si vlastarilor.
Cultivarea vlastarilor intr-un sistem aeroponic organic de interior este unul foarte complex.
   
            


Totul incepe cu sortarea semintelor bio, in prima etapa ele sunt sortate, spalate si dezinfectate intr-o solutie specifica fiind astfel pregatite pentru etapa de pre-germinare (incoltire). Dupa max 24h semintele sunt depozitate pe sistemul de crestere format din medii distincte si supra-etajate unde raman circa 8 zile. Germenii si vlastarii sunt spalati si sterilizati cu apa ozonificata, apoi sunt centrifugati fiind astfel pregatiti pentru etapa de uscare.

             

Uscarea (deshidratarea) germenilor si vlastarilor se face electronic la temperaturi de maxim 38°C, pentru a pastra intacte toate substantele nutritive aflate in vlastari. In urmatoarea etapa vlastarii uscati sunt macinati la rece la temperaturi controlate electronic sub 38°C, pastrand valoarea nutritiva intacta dupa care sunt transformati intr-o pulbere organica bioactiva premium quality. Pulberea organica astfel obtinuta este sterilizata cu lampi bactericide.

            

Apoi pulberea organica este pregatita pentru procesul de vidare , ambalare si depozitare la o temperatura controlata. Pulberile organice din germeni si vlastari astfel procesate, au un termen de garantie de pana la 3 ani !

Caracteristici de crestere si dezvoltare a vlastrailor

O solutie nutritiva lichida, un ingrasamant organic format din alge ca: spirulina,kelp si argila precum si calciu, magneziu natural,etc) este amestecata in apa si pulverizata regulat pe vlastari. Structura vegetala a vlastarilor este sustinuta permanent in aer de sistemul de crestere. Sistemul de crestere este format din medii de crestere distincte supraetajate. Sistemul are o structura flexibila si expandabila fiind adaptat pentru orice zona de cultura.CO2 este  foarte necesar pentru dezvoltarea sanatoasa a tuturor plantelor. Metoda aeoroponica in medii de crestere distincte supraetajate se desfăsoară intr-un climat bogat in CO2 combinat cu micro-picături nutritive de apă. Orice planta poate creste  sanatos pana la maturitate cu o sursă abundentă de CO2, apă, lumina si substante nutritive.

 

Sistemul  aeroponic fată de alte metode traditionale de crestere, ofera avantajul major de aerare a rădăcinilor germenilor si vlastarilor stimuland cresterea  rapida a acestora, previnind formarea de mucegaiuri si bacterii patogene. Un sistem aeroponic de crestere este liber de boli si dăunători astfel încât plantele creasc sănătos si mult mai repede, decât cele care cresc într-un mediu clasic. Acest sistem creează, plante mai rezistente si puternice, precum si o productivitate crescută,care depaseste orice găsim în natură .Nutraflo este un sistem de crestere high-tech adaptat necesitatilor noastre de productie. Această unitate de productie mentine un nivel perfect de apa si CO2 în solutia nutritivă , permitand atingerea celor mai bune randamente de crestere si dezvoltare a germenilor. Sistemul este modular si flexibil putând fi utilizat ca o unitate de productie de capacitate medie. Acest lucru conferă sistemului un avantaj enorm comparativ cu alte sisteme clasice de crestere si germinare a vlastarilor intr-un mediu controlat existente pe piata in prezent.
  Pentru comenzi on-line va rugam accesati sectiunea : Superalimente din Vlastari !
Newsletter

Înscrie-ţi email-ul tău la newsletterul nostru

Promoţii

toate promoţiile