Noni  fructul denumit in cultura indiana fructul vietii sau fructul zeilor, noni este un fruct bogat in minerale importante, precum potasiu, fier, magneziu, zinc, seleniu si germaniu, care completeaza necesarul zilnic al corpului. Aminoacizii si mineralele sunt completate de o serie de substante active care contribuie la regenerarea celulelor. Noni are un gust iute-acrisor si are efect antialergic si antibacterian, intareste sistemul imunitar, regleaza somnul, creste rezistenta la stres si imbunatateste starea generala fizica si psihica.

Iata cateva din beneficiile fructelor de Noni:
1. Scade hipertensiune arteriala
2. Trateaza insomnia.
3. Normalizeaza functiile metabolismului.
4. Intareste sistemul imunitar.
5. Protejeaza plamanii. 
6. Are efecte anticancerigene. 
7. Este folosit cu succes in tratamentul infertilitatii.
8. Este recomandat si pentru diabetici.
9. Trateaza depresia, artrita si alergiile.
10. Accelereaza vindecarea ranilor.
11. Amelioreaza ulcerul.
12. Ajuta in problemele digestive. 


Pomegranate rodiul este un arbust din familia punicaceelor, creste in special in zona mediteraneana, este iubitor de caldura si adapost. Rodia este un fruct compus dintr-o multime de saculeti plini cu suc dulce acrisor. Rodiile conţin cantităţi mari de vitamina C, si sunt bogate in vitamine P, B1, B2, B6, B12, E si A. În cerealele de mere, in afara de rodie se mai afla si fosfor mangan, magneziu, aluminiu, siliciu, crom, nichel, calciu şi cupru. Contine vitamina K, care este deosebit de eficace împotriva tiparelor menstruale. În plus, ne protejeaza de boli de inima, vindeca durerile de stomac şi diaree, angina pectorala, iar tusea este eficace pentru anemie si probleme renale.
Iata cateva din beneficiile fructelor de Rodie:
1.Scade tensiunea arteriala.
2.Subtiaza sangele.
3.Reduce colesterolul.
4.Sursa naturala de fibre.



Mangosteen  fructul creste in padurile tropicale ploioase din Thailanda, Malaezia, Indonezia, Singapore si alte regiuni,
din sud-estul Asiei.  Fructul visiniu seamana putin in exterior cu marul, dar are un gust atat de bun,
incat se spune ca este unul din cele mai delicioase fructe din lume.
Este atat de pretuit de bastinasi, incat l-au numit fructul zeilor.
Iata cateva din beneficiile fructelor de Mngosteen:
1.Mangosteenul are proprietati vasorelaxante.
2.Fructele de mangosteen au activitate antitumorala.
3.Extractul de mangosteen actioneaza impotriva celulelor canceroase (cancerul de san, de ficat si in leucemie).
4.Mentin echilibrul microbiologic din organism.
5.Sprijina buna functionare a sistemului imunitar,
6.Intervin in mentinerea flexibilitatii articulatiilor,
7.Xantonele din compozitie scad nivelul sanguin al LDL-colesterolului colesterolul "rau"),
8.Fructele sunt antihistaminice si antiinflamatorii,
9.Maresc energia, au actiune antidepresiva, antidiabetica, antimicrobiana, antiulceroasa.
10.Are o actiune benefica in afectiunile cardiovasculare, ateroscleroza, hipertensiune si tromboze.
  

Rosehip , macesele sunt pseudo-fructe. In interiorul lor se afla achenele, adevaratele fructe, denumite impropriu seminţe. Macesele au formă sferica sau elipsoidala, culoare portocalie in faza de parg si rosie sau rosie-portocalie la maturitatea deplina.
Macesele contin: apa 49%, zaharuri 21,0%, proteine 3,6%, acizi 3,5%, celuloza 23%, substanţe minerale 2,8%, provitamina A (500-5000 mg la 100 g pulpa in functie de specie), vitaminele B1,B2, E, K si P (sub forma de flavonoglucozide), precum si urme de vitamina PP. Uleiul semintelor de macese contine vitamina F. Acizii din macese (malic si citric, indeosebi) contribuie la stabilizarea vitaminei C.
Iata cateva din beneficiile fructelor de Macese:
1.Macesele protejeaza organismul impotriva  bolilor cardiovasculare.
2.Protejeaza sistemul imunitar.
3.Amelioreaza inflamatiile articulare.
4.Impiedica formarea calculilor renali. 
5.Indicate in scaderea hipertensiunii arteriale,
6.Mentine elasticitatea vaselor de sange.
7.Macesele au efect diuretic.
8.Macesele cresc pofta de mancare.
9.Macesele au efect laxative.
10.Macesele vindeca acneea.

Beet Root , sfecla rosie nu se numara printre alimentele consumate frecvent, desi este plina de vitamine si minerale.
Sfecla rosie contine diferite substante nutritive beneficie pentru sanatate, printre care vitamina A, vitamina C, vitamina B6, B1, B2, sodiu, calciu, sulf, cupru, iod, zahar natural, potasiu, bioflavonoide si antioxidanti.
Iata cateva beneficii ale  Sfeclei rosii:                           
1.Purifica sangele.
2.Scade tensiunea arteriala.
3.Sustine sanatatea inimii si a aparatului circulator.
4.Scade tensiunea arteriala, previne varicele si arteriscleroza.  
5.Ajuta in cazul tulburarilor digestive.
6. Combate stresul.              
7. Scade si reduce colesterolul.                                         
8. Previne cancerul, in special cel de colon.
9.Asigură buna funcţionare a musculaturii cordului.
10.Excelent remediu pentru persoanele anemice.

Va urma......!